Bajusz, avagy a joghurtos pogácsa hungaro mém-je :)

Bajusz, avagy a joghurtos pogácsa hungaro mém-je :)

Mostanában a hungaro mém jegyében fekete bajusz kerül a legkülönbözőbb dolgokra, emberekre, tárgyakra, bármire… Vannak köztük igazán szellemesek, de az biztos, hogy az enyém a legfinomabb 🙂

Hirtelen jött ötlettől vezérelve baráti társaságunkat leptem meg ezzel a tálnyi bajusszal, pogácsa helyett. Hááát, pogácsát gyorsabb szaggatni, mint ezeket kivagdalni a tésztából, de a sok móka amit az estét ezáltal jellemezte igazán megérte a fáradozást!

Bajusz, avagy a joghurtos pogácsa hungaro mém-je :)

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1+1 tojás, 1 kis doboz (175 gr) joghurt, 1 kávéskanál só, 1 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, fekete szezámmag a szóráshoz (de ez bármilyen mag lehet)

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatom, a lisztet átszitálom, belekeverem a sót, beleütöm a tojást, és a joghurtot, aztán a felfuttatott élesztőt és elkezdem dagasztani. Szükség esetén pici tejjel még lazítható, de nekem most pontosan összeállt a tészta a mennyiségekkel. Egy könnyű, jól kezelhető tésztát kapunk, amikor alaposan kidagasztottuk. Meleg helyen 50 percig kelesztettem, aztán lisztezett deszkán kinyújtottam, és késsel kivágtam a formát.Sütőlemezre raktam, lekentem tojással és hagytam pihenni, amíg a sütő 200 fokra melegedett. Ekkor megszórtam fekete szezámmaggal és kb 25 perc alatt készre sütöttem.

Bajusz, avagy a joghurtos pogácsa hungaro mém-je :)

Pin It

Vélemény, hozzászólás?