Ünnep! Húsvét!

Éva, a Takarékos konyha blog írója új játékot talált ki a gasztrobloggerek közt. Ő megmutatta bejegyzésében, hogy náluk milyen finomságok kerülnek Húsvétkor az asztalra és továbbadta a stafétát 2 blog tulajdonosnak, akiknek szintén a húsvéti menü összeállítása a feladatuk, majd a staféta újbóli átadása.

Markától, a marka boszikonyhája blog írójától kaptam a stafétát és őszinte leszek először megijedtem. Részben azért, mert tavaly Húsvétkor még nem létezett ez az oldal, így igen kevés Húsvéti bejegyzés van, másrészt mi Húsvétkor még nem tudom merre leszünk és mit eszünk. Így ebben a bejegyzésben egy képzeletbeli menüt kapsz kedves Olvasóm, de remélem egy-két ötletet azért tudok adni az ünnepi asztalhoz.

Előételnek aszalt paradicsomos báránymáj pástétomot kínálok, mivel előre elkészíthető és nagyon finom:

Aszaltparadicsomos báránymáj pástétomValamint töltött tojásokat nyuszi, csibe és tojásból kibújó pelyhes csibe alakban:

Húsvéti tojás csibékLevest mi nem szoktunk ilyenkor enni, de ha ajánlanom kellene mindenképp, akkor a mandarinos póréhagyma krémlevesem ajánlom a menübe:

Mandarinos póréhagyma krémleves, pirított mandulávalFőételek közül, a FŐTT SONKA mellett, sörrel sült csülök az ünnepi asztalon büszkén foglalhat helyet:

Sörrel sült csülökKalács többféle változatban is szerepel az ünnepi menüben: Sós nyuszi kalács, Bárány kalács, Töltött 4 fonatos kalács, és természetesen lesz Briós

4-es kalácsDesszertek közül elkészülnek majd a kókusz nyuszik:

Húsvéti nyulak - kókuszgolyó helyettmindenképpen lesz Kedvenc süti:

kedvencRépatorta:

répatorta

Ez lenne az én ünnepi menüm… Aztán majd ígérem, beszámolok, hogy hol töltöttük a Húsvéti Ünnepeket és mit ettünk 🙂
Viszont a stafétát természetesen én is tovább adom, mert kíváncsi természetem nem nyugszik, ki mit tesz az asztalra Húsvétkor! Lessünk be együtt Sherpa konyhájába és Ez nem pite!-jébe 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?