Régóta terveztem, hogy készítek ibolyával valamilyen sütit. Eddig csak ehető dekorációként használtam, de most feltett szándékom volt belesütni a tésztába…
Annyira örültem, hogy a kert egy szegletében már virágba borult az ibolya, hogy gondoltam remek alkalom lesz kipróbálni sütni belőle valamit…
Először muffinra gondoltam, aztán kekszre, végül egy a palacsintánál kicsit sűrűbb állagú tészta kerekedett ki az elképzelésemből, amit a mini muffinok sütésére használt formában sütöttem meg. Egy picit citromosabb, lett, mint terveztem, de a recepteben már csökkentettem a citrom mennyiségét – ezt azoknak írom, akik kóstolták -, így jobban érezhető lesz az ibolya benne.
Egyébként készítés közben fenséges illat volt a konyhában, amolyan igazi tavasz csalogató 🙂
Hozzávalók: 25-30 ibolya virág, 15 dkg nádcukor, 1,5 nagy citrom leve (úgy 70 ml), 2 dl joghurt, 1 dl olaj, 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs sütőpor, 1 csipet só
A cukrot és a citromlét elkevertem és a megmosott virágokat ebbe áztattam be egy éjszakára.
A tojásokat elkevertem az olajjal, utána a joghurttal, majd a citromos, cukros ibolyával. A lisztet összekevertem a sütőporral, sóval és lassan adagoltam a többi hozzávalóhoz, folyamatosan keverve azt.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 percet sütöttem.
Nekünk nagyon ízlett, a következő az ibolyás keksz lesz 🙂