A mai nap margójára egy nagyon kedves barátom, Árpád receptjét osztom meg Veletek.
Nem klasszikus, de a mai nap ilyen 🙂 Legyen a mottója a klasszikus: Verd át a világot és mosolyogj! 🙂
Kígyós rétes
Eme különleges étel elkészítéséhez szükségünk lesz egy réteslapra.
Ez könnyen beszerezhető a boltból.
Valamint szükségünk lesz egy db kígyóra.
Ez már egy kicsit bonyolultabb feladat, ezért ismertetem részletesen.
A kígyó egy hosszirányban elnyúlt hengeres testű állat, az egyik végén harap a másik végén pedig csörög.
Ha ilyet látunk akkor az kígyó és nem pedig slag.
Elfogása nem egyszerű, ugyanis egy rafinált és alattomos állatról van szó.
Egy régi népi bölcsesség szerint ” a kígyó nem játék” avagy “kés, villa, kígyó gyerek kezébe nem való”.
Ezt tartsuk mindig és mindenkor szem előtt!
Ha a kígyót megtaláltuk semmi kapkodás, ugyanis nagyon ciki vadászból hirtelen áldozatba átmenni.
Áldozatunkat egy nála hosszabb nyársal közelítsük meg, majd ha ő támad toljuk a szájába a nyársat.
A lényeg hogy a nyárs a kígyó testén hosszirányban áthatoljon.
Ezáltal a kígyó sem horizontális, sem vertikális irányban nem fog tudni mozogni.
Majd vágjuk le a fejét, ezáltal a kígyó működésképtelenné válik.
Ezt követően kicsiny hamvas testét szórjuk meg porcukorral, és tekerjük rá a réteslapot.
Majd kivajazott tepsiben 180 fokon 15 percig süssük.
A recept elkészítéséhez az ihletet a “tekeredik a kígyó, rétes akar lenni” című igen gyagya gyermekdal adta.
Jó étvágyat!
(Ha nem érted a bejegyzést, nézd meg a dátumot! 🙂 )
A képen szereplő almás rétes a kedvenc kukacos almámmal, kígyó beszerzési forrás hiányában került a bejegyzéshez 🙂