A Kifőztük magazinban jelent meg egy recept Jaffa szörpként, elsőre nagyon megtetszett, de én inkább szirupként gondoltam felhasználni, mint szörpként.
Egyébként is van egy nagyon bevált “Jaffa” szörpöm, de az is csak ritkán készül, nem vagyunk nagy szörp fogyasztók. Ez a szirup viszont elsőre megmozgatta a fantáziám, sőt rögtön azon járt az agyam, hogy milyen süteményeket lehet vele megbolondítani.
Például krémbe keverve:
Hozzávalók: 1 liter facsart vérnarancslé, 25 dkg nádcukor, 1 vaníliarúd, 1 citrom leve
A narancslét a cukorral összeforraltam és addig hagytam forrni, amíg kb a felére elforrt a mennyiség, kezdett besűrűsödni kicsit. Ekkor hozzáadtam a citromlét és a félbevágott vanília rudat. Ezután alacsony hőmérsékleten (kis lángon) addig forraltam, amíg szirup állagú lett. Nekem ez még jó 40 perc volt.
Biztos, hogy szörpként is nagyon finom, mert remek illata van, de én maradok a süteményeknél, pl egy jó csoki kockát fogok meglocsolni vele 🙂