Almás diótorta

Almás diótorta

Süssünk gyorsan valamit, abból ami van itthon! Ez lehetne a jelmondata ennek a tortának… valamint használjuk el az almát, mielőtt megromlik…

Biztos ismeritek azt az érzést, hogy kéne valamit sütni, de mit 🙂 Én ilyenkor körbe szoktam nézni, hogy mi az ami itthon van, esetleg van e olyan, amit jó lenne már elhasználni. Így akadt meg a szemem a spájzban a kicsit ráncos almácskákon, amiről már tudtam, hogy úgy magában nem lesz elfogyasztva…

Hozzávalók: 2 bögre (2,5 dl) dió, 1 bögre teljes kiőrlésű liszt, 3 reszelt alma (nagyobb alma, ha kicsi akkor 4-5), 1/2 bögre cukor, 2 evőkanál fahéj, 3 tojás,  1 dl tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna

Nemes egyszerűséggel mindent beleborítottam a keverőtálba az alma kivételével, alaposan elkevertem, majd a reszelt almát is belekevertem. Az almát én a reszelő nagyobbik lyukú részén reszeltem le. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntve, előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem, úgy 40 percet.

Almás diótortaEgyszerű, gyors és nagyon finom, puha, szaftos süti.

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?