Süssünk gyorsan valamit, abból ami van itthon! Ez lehetne a jelmondata ennek a tortának… valamint használjuk el az almát, mielőtt megromlik…
Biztos ismeritek azt az érzést, hogy kéne valamit sütni, de mit 🙂 Én ilyenkor körbe szoktam nézni, hogy mi az ami itthon van, esetleg van e olyan, amit jó lenne már elhasználni. Így akadt meg a szemem a spájzban a kicsit ráncos almácskákon, amiről már tudtam, hogy úgy magában nem lesz elfogyasztva…
Hozzávalók: 2 bögre (2,5 dl) dió, 1 bögre teljes kiőrlésű liszt, 3 reszelt alma (nagyobb alma, ha kicsi akkor 4-5), 1/2 bögre cukor, 2 evőkanál fahéj, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna
Nemes egyszerűséggel mindent beleborítottam a keverőtálba az alma kivételével, alaposan elkevertem, majd a reszelt almát is belekevertem. Az almát én a reszelő nagyobbik lyukú részén reszeltem le. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntve, előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem, úgy 40 percet.
Egyszerű, gyors és nagyon finom, puha, szaftos süti.