
Tejpite vagy tejespite? Egyik Nagyim így hívta a másik emígy 🙂 Végül is mindegy, a lényeg, hogy egy nagyon egyszerű és gyors édességről van szó…
vagyis jelen esetben nem is édesség, hanem sósság. Mivel a tejpite majdnem egy palacsinta sütőben sütve, így ha van sós palacsinta, akkor lehet sós tejpite is, mert én ezt most így ki okoskodtam magunknak vacsira 🙂
Nem is szaporítom a szót, így is tovább tart megírni a bejegyzést, mint elkészíteni ezt a remek uzsonnát vagy vacsorát.
Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 tojás, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 1 csokor (20-25 levél) medvehagyma
A tojásokat habverővel alaposan felkeverem, a tej felét keverés közben hozzáadagolom, aztán apánként a lisztet, végül a tej második felét és a sót. A medvehagyma leveleket felcsíkoztam és kanállal belekevertem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem és szilikon formába öntöttem a tésztát és ment is a sütőbe. Nagyjából fél óra alatt megsül.
Szerintem bármilyen zölddel nagyon finom, de most mégiscsak a medvehagyma ideje van 🙂