Spenótos tészta

Spenótos tészta

Nemcsak Popeye kedvenc étele a spenót, hanem mi is nagyon szeretjük 🙂 Bár én nem vívok ádáz csatákat a segítségével, és szüleimnek sem segített gyerekkoromban az amerikai siker rajzfilm sorozat eme zöldség megkedveltetésében, de már gyerekként kedveltem…

popeye

kép forrása: filmtrailer.hu

Spenótos tészta is többféleképpen készül nálunk, ma az egyik leggyorsabb változata készült és ez bizony így a spenót szezon elején, azért is fontos, mert a friss spenót rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz (nézzük csak meg Popeye karját 🙂 ), és ebben a tésztában ezt bizony nem főzzük ki belőle.

Spenótos tésztaHozzávalók: 1/2 kg spenót, 30 dkg kagyló vagy rövid cső tészta, 1 csomag mini mozzarella, 1 dl tejszín, 2 evőkanálnyi olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, citrombors, szerecsendió

A spenótot megtisztítom és apróra vágom a leveleket, megmosom, és hagyom lecsepegni róla a vizet. A tésztát a szokott módon kifőzöm, de figyelek, ne főzzem túl puhára.
Egy serpenyőben az olajat megforrósítom és hozzáadom a vékonyan szeletelt fokhagymát, átpirítom, majd felöntöm a tejszínnel amit megforralok. Amikor a tejszín forr, beleteszem az apróra vágott spenótot és már el is zárom a tűzhelyet alatta. Alaposan összekeverem, ettől a spenót összeesik, fűszerezem és összekeverem a tésztával. Még forrón hozzáadom a mozzarella golyókat és kész is ez a mennyei és vitaminokban gazdag tészta étel.

Spenótos tésztaMost úgynevezett “lumaconi” tésztát használtam, ami egy nagyméretű rövid cső, az egyik végén összenyomva. Azért érdemes ilyen típusú tésztákat használni ehhez az ételhez, mert ezekben tud finoman megbújni a spenót és a megolvadt sajt.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?