Majorannás csirkemell

Majorannás csirkemell

Ez az étel pontosan egy ilyen gyönyörű, napsütéses vasárnapra való, mivel elő lehet készíteni és amikor egy kellemes délelőtti sétából hazaérünk, már csak sütni kell.

Nemcsak, hogy elő lehet készíteni, hanem elő kell készíteni, ugyanis az adja a fantasztikus ízét.
Ezt a receptet gyerekkoromban újította a családi receptkönyvbe Édsanya, ha jól emlékszik valamelyik akkori kolléganőjétől. Nagyon sokszor készült nálunk akkoriban, aztán egy ideje valahogy elmaradt, nemrégiben jutott eszembe, hogy rég ettünk ilyet 🙂

A titka egyszerű szerintem, az egyszerű fűszerezése jól átjárja a húst, a csontos hús pedig nagyon finom szaftot eredményez. Ráadásul egyszerre készül a köret és a hús, így akár vendégvárónak, akár hétvégi ebédnek remek választás.

Majorannás csirkemellHozzávalók: 2 egész csirkemell (lehet egész comb is, a lényeg, hogy csontos hús legyen és egyformát  válasszunk, hogy egyszerre süljenek finom puhára), 1 kg burgonya, 1 kis doboz tejföl, majoránna, házi vegeta

A húst előző este megmostam, félbevágtam a csirkemelleket és alaposan bedörzsöltem a házi vegetámmal valamint bőven megszórtam szárított majoránnával. Nem sóztam, mert én a vegetát sóval készítem, az elég bele. Lefedtem és hűtőben állni hagytam egy egész éjszakát.
Másnap a megmosott burgonyát megpucoltam és karikákra vágtam. Nem csepegtettem le, hanem úgy, hogy egy kis víz (de nem sok) is kerüljön a sütő tálba elrendeztem az alján a karikákat. Kicsit megsóztam és ráfektettem a csirke darabokat. Ezután a felkevert tejfölt elosztottam a 4 darab húson.

Majorannás csirkemellFóliával lefedtem és hideg, 190 fokra állított sütőben sült 50 percet, ekkor levettem a fóliát és kicsit a tejfölt rápirítottam. Ha nem azonnal sütjük, akkor így lefedve mehet a hűtőbe majd onnan a hideg sütőbe.
Egy friss paradicsom vagy uborka salátával remek ebéd.

Majorannás csirkemell

Pin It

Vélemény, hozzászólás?