Epres-rebarbarás sütemény II.

Epres-rebarbarás sütemény II.

Nemrégiben készült egy rebarbarás eper chutney, ami annyira ízlett mindenkinek, hogy ízvilágát most elrejtettem ebben a sütiben. Nem csalódtunk, így is tökéletes íz harmóniát hoztak a hozzávalók.

Vallom, az eperből sosem elég 🙂 Télire készül belőle többféle lekvár és bizony sok-sok dobozt megtöltök és a fagyasztóba is kerül belőle. Sokféle formájában szeretjük, de most ismét egy süteménybe került, méghozzá az egyik kedvenc gyors sütimbe, a kefires süti kissé turbózott változatába 🙂
Epres-rebarbarás sütemény II.
A fényképező gépen valamit ügyesen elállítottam, így a képek nem sikerültek jól… Újra fotózni viszont nem volt lehetőségem mert hiába készült a nagy tepsiben, hipp-hopp elfogyott…

Hozzávalók: 0,5 liter kefir, 3 bögre (2,5 dl) liszt, 2 bögre nádcukor, 1 bögre olaj, 2 tojás, 1 cs sütőpor, 2 cs vaníliás cukor, 1 kávéskanál fahéj, kb 2 ujjnyi gyömbér (reszelve)
20 dkg eper, 20 dkg rebarbara, fél citrom

Az epret lecsumáztam és félbe vagy négybe vagdaltam méretétől függően. A rebarbarát kb 2-3 cm-es darabokra vágtam és forrásban lévő citromos vízbe dobtam kb. 2 percre, aztán leszűrtem.

A tészta hozzávalóit amolyan lusta módszerrel beleborogattam egy nagy keverőtálba és alaposan kikevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és a darabolt epret, valamint az előfőzött rebarbarát a tetejére szórtam. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sült meg, de mindenképp érdemes tűpróbával ellenőrizni.

Epres-rebarbarás sütemény II.Fantasztikus illatánál csak az íze finomabb 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?