Tegye fel a kezét, aki nem szereti a pudingot 🙂 Ugye nem sok kéz van a magasban… Személy szerint nagy puding rajongó vagyok, bár az elmúlt években a mesterséges színezőktől nagyon elfordultam.
Hát ebben a pudingban semmi mesterséges nincs, szépséges színét kizárólag a pirosló eperszemeknek köszönheti. Semmivel nem tart tovább elkészíteni mint egy zacskós pudingporból készülő társát, de azt nem kell ecsetelnem mennyivel finomabb 🙂
Hozzávalók: 1/2 kg eper, 2 dl víz, 2 dl tejföl, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2-3 evőkanál nádcukor
Az epret kicsumáztam, megmostam és daraboltam. Egy kis lábasban megszórtam a cukorral, picit állni hagytam, amíg levet enged, majd felöntöttem a vízzel és felforraltam. Amikor forrt, botmixerrel pürésítettem és a tejfölben elkevert keményítőt a forrásban lévő péphez kevertem. Addig hagytam még forrni, amíg a tejföl víztartalma kiforrt belőle, és kellő sűrűségűnek láttam már. Tálkákba szedtem és mikor kihűlt hűtőben még jól lehűtöttem.
Fogyasztás előtt, száraz serpenyőben megpirított mandula szeleteket szórtam rá és citromfű levéllel díszítettem, amit vígan elrágcsáltunk hozzá 🙂