Fűszeres túróval töltött chili, tésztabundában

Fűszeres túróval töltött chili

Vendégváró falatok, de kizárólag bátraknak! Ez lehetne a mottója ennek az előételnek, ha szüksége lenne ilyesmire 🙂 Csábító, viszont nagyon csípős falatkák ezek, egy őszi esti parti igazi sztárjai lehetnek…

Az biztos, hogy feltüzelik nemcsak a hangulatot, de vendégek vérmérsékletét is 🙂
Persze csak akkor, ha nem barátnőmről vesz példát a vendégsereg, aki szorgalmasan emelgette a tejjel teli poharat a bundás chili kóstolása után 🙂

Fűszeres túróval töltött chili
Nézegettem a napokban a különböző oldalakon felbukkanó sajttal töltött és olajban elrakott chilis falatkákat, de tudtam, az a megoldás nálunk nem nyerő, ebben a formában nem fogyasztja szívesen a család. A piacon azonban mégsem tudtam ellenállni a hívogató vörös kis csodáknak, ez is az elsárkányosodás egyik formája, de ezt még vállalom is, ezektől a kis vörös ördögöktől szívesen szórok lángnyelveket 🙂
Párom mikor meglátta, fente a fogát egy jó bevállalós lecsóra, megígértem, hogy abba is jut, de első körben a délutáni vendégeket szeretném meglepni egy kis finomsággal. Mivel nem terveztem előre, így az itthoni hűtő tartalmából gazdálkodtam, de a végeredmény tekintetében igazán jó választás volt a túró, a tészta bunda pedig ehetőbbé, kissé mérsékletesebbé tette a végeredményt.

Hozzávalók: 10-12 nagyobb méretű chili (vagy apróbb erős paprika), 15 dkg túró, 3 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 csomag leveles tészta

Az elkészítése nagyon egyszerű, egyetlen buktatója van, ha nem húzunk kesztyűt, akkor utána minden, szó szerint minden csípni fog… jó sokáig 🙂
A paprikák végét levágtam a csumájánál, de ezekben nagyon kevés mag volt, így magházat nem, csak a magokat kellett eltávolítani (azokat sem vittem messzire, egy tálkában száradnak, remélem jövőre nálam is terem majd 🙂 )
A túrót kikevertem a szoba hőmérsékletű vajjal, tejföllel, a fűszerekkel és az összetört fokhagymagerezddel. Ezt habzsákkal belenyomtam a paprikákba, a levágot kalapjukat visszatettem és a csíkokra vágott tésztával bevontam:

fűszeres túróval töltött chiliLekentem egy tojássárgájával a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.

fűszeres túróval töltött chiliFűszeres túróval töltött chili

Pin It

Vélemény, hozzászólás?