Vasárnap este van, a hétvégéről bizony van egy két maradék a hűtőben. Gondolom ezzel nem csak én vagyok így, ahogy azzal sem, jó lenne felhasználni, de valami új ízt is ennénk…
Hát én most gondoltam egy merészet é a következőkből alkottam meg a vacsoránk: paleo palacsinta, roston sült lazac filé, zöldségek
Az hogy finom lett, az az egy dolog, de egy darabka lazac és 4 db kóbor palacsinta volt az alapja kettőnk vacsorájának és nagyon bőségesen jól laktunk 🙂
Hozzávalók: 4 db palacsinta (nálam most Éléskamra Nagyi palacsintája), 10 dkg lazac filé (roston vagy serpenyőben lesütve), Zöldségek, ami a hűtőben van – 2 zellerszár, 1 kaliforniai paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 pici cukkini, 1 evőkanál zsiradék, 2 dl kókusztejszín, fűszerek ízlés szerint
A zöldségeket a zsiradékon lepirítottam, rányomtam a fokhagymát, sóztam, frissen őrölt színes borssal megszórtam, pici koriander por és egy darabka reszelt gyömbér került még rá. Amikor a zöldségek roppanósra sültek felöntöttem kókusztejszínnel, hozzáadtam a darabkákra szedett lazacot és átforraltam a ragut. Közben a palacsintát felcsíkoztam, úgy hogy először félbevágtam, aztán kb fél cm széles csíkokat vágtam. Beleforgattam a raguba és már tálaltam is.
Tálaláskor néhány szem áfonyát szórtam a tetejére és még egy pici frissen őrölt borsot…