Szakácsmustra I. – Játékfelhívás

szakácsmustra I.

Játékra invitálok mindenkit, aki szeret játszani és szereti a kihívásokat 🙂 A játéknak ugyan nincs tétje, csak annyi, hogy eszünk egy jót, megismerünk egy jó receptet, és kicsit körbe nézünk egy-egy szakács konyhájában…

A játék mindig egy adott szakácsról szól. Aki vállalja a házigazda szerepét, az határozza meg, hogy ki legyen a szakács, aki vállalja a játékot az adott szakácstól süt/főz valamit, és bizony elmondhatja szerette, nem szerette, mik a tapasztalatai vele kapcsolatban. Lehet dicsérni és kritizálni, akár a receptet, akár magát a szakácsot is 🙂 Nézzünk körül itthon és a nagyvilágban, térképezzük fel a szakácsokat és konyhájukat.
Aki vállalja a játékot, annak adott határidőre kell az adott szakácstól valamit készítenie, a beérkezett receptekből, fotókból készül egy összefoglaló és indul a következő forduló egy újabb szakáccsal és egy újabb vállalkozó szellemű házigazdával 🙂

Szakácsmustra I.Nos, van kedvetek játszani? 🙂

Sokat gondolkoztam kit válasszak, először arra gondoltam a régi nagy magyar nevekből választok, mondjuk Gundelt vagy Marchalt. Aztán rájöttem, hogy még komoly kutató munkával is csak nagyon kevés recept lelhető fel tőlük, nem szeretném senki kedvét szegni már az elején. Ráadásul itt vannak az Ünnepek, így választásom az első szakácsmustra játékra:

Gordon Ramsay

Részben megosztó személyisége miatt esett rá a választásom, hiszen általában vagy nagyon szeretik, vagy kifejezetten utálatos figurának tartják, másrészről viszont nekem személyesen nagy kedvencem. A választásomban az is benne van, hogy remek ünnepi receptjei vannak, s mivel a játék így Karácsony előtt indul, hátha az ünnepi asztalra is segít inspirációt szerezni!

szakácsmustra I.A játék menete:
A játékra jelentkezhetnek bloggerek és blogot nem író, de sütni-főzni szerető háziasszonyok egyaránt!
A recepteket, fotókat, blog linkeket e-mailben várom. Fontos és kérlek ne feledkezzetek meg róla: pontos forrás megjelölést adjatok a recepthez, könyv esetén kérlek a kiadót és oldalszámot se felejtsétek el feltüntetni! Blogok esetében a mai nap után felkerült receptek játszhatnak!

Beküldési határidő:

2013. december 27. éjfél

HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁS: Az Ünnepek miatt többen kérték, hogy legyen új határidő. Mivel abszolút ráérünk és a játék örömét kár lenne a határidő miatt elveszíteni, így az új határidő:

2014. január 19. éjfél

e-mail cím: info@eletinfo.hu

Játszotok velem? Én már nagyon várom ki, mit süt-főz kedvencemtől és mi lesz a véleménye róla.

szakácsmustra I.

Pin It

4 hozzászólás a(z) “Szakácsmustra I. – Játékfelhívás” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Mentás borsóleves pármai sonkával | Gordon Ramsay receptek magyar háziasszony módra

  2. Visszajelzés: Szakácsmustra, avagy játékra fel! | Gordon Ramsay receptek magyar háziasszony módra

Vélemény, hozzászólás?