Szakácsmustra I. összefoglaló

Szakácsmustra I

Bizony már jó rég volt, mikor közzétettem az első Szakácsmustra játékra a felhívást. Sokaknak tetszett, én pedig örültem, hogy tetszik ez a játék, remélem életben marad 🙂
Az eredeti játékfelhívást itt olvasható.

Nekem nagy kedvencem Gordon Ramsay, ezért lett a konyha ördöge az első játék témája.
Legnagyobb örömömre nemcsak különleges receptek érkeztek a játékra, hanem azt is megmutattátok, hogy a “nagyok” is főznek egyszerű dolgokat, illetve azt is, hogy a legegyszerűbb, akár mindennapi ételünk is feldobható egy pici rafinériával, ilyen például a mentás borsóleves.

Nem is húzom az időt, így is csigáztam már a kedélyeket azzal, hogy csak most készül el az összefoglaló 🙂

Elsőként Bogitól érkezett egy remek recept, melyet a Vöröskaktusz blogról, egy remek Kávés mandulatorta formájában:

Szakácsmustra I.A következő játékos kedvű blogger Marka, mondhatni boszorkányos gyorsasággal került ki a boszikonyhájából Ramsay egyik remeke, ez a nem mindennapi kacsamáj pástétom:

Szakácsmustra I.Dinától érkezett a következő mustrálgatott recept és lássatok csodát, Marcipánország királynője, a Dina világa bloggere, nem marcipánosat, hanem egy nagyszerű igazán finom kinézetű csokitortát választott… Hát, szívesen megkóstolnám Gordon csokitortáját:

Szakácsmustra I.Ildi hozta a következő receptet a mustrára, Ő igazán ünnepi étket választott a kínálatból és igazán szépen is tálalta. Szerintem ezzel a wellington bélszínnel Ramsay is elégedett lenne:

Szakácsmustra I.Aztán nagy ünneplésbe kezdett mindenki és a tavalyi év utolsó napján befutott egy igazán ínycsiklandozó süti recepttel Ági, a rendes csajok blog írója. Ezek a kényeztető mini csokoládé torták méltán keltették fel a figyelmét és biztos vagyok benne, hogy jó választás volt szilveszterre:

Szakácsmustra I.Néhányan kérték, hogy hosszabbítsak határidőt, mert az ünnepek miatt nem volt idejük a szakácsmustrával foglalatoskodni… aztán néhányan (konkrétan akik kérték azok közül egy sem) mégsem küldtek semmit az új határidőre sem. A hosszabbításnak mégis volt értelme, mert egy-két finomság bekerült a postaládámba, így mustrálgathatjuk tovább Ramsay repertoárját 🙂

Megérkezett Konyhavirtuóz egy igazán izgalmasnak hangzó sütőtökös tésztával, amit ha nem is egy baráti lakoma (ebből a könyvből van a recept) alkalmával, de egy hideg téli estén biztosan kipróbálnék én is:

Szakácsmustra I.Szani is megérkezett egy remek tiramisu recepttel, hát igen itt sem csalatkoztam Gordon R. ízlésében, megvan a csavar a dologban, de hogy mi az majd rájöttök, mikor készítitek 🙂

Szakácsmustra I.A Fehér falat blog írója Zsuzsi is fantasztikusat, egyszerűt, ám nagyszerűt választott szakácsunktól, ráadásul mivel nem a tv előtt tölti napjait, így Ő csak most ismerkedett meg Ramsay-vel. Egyből egy remek salátát választott tőle, remélem ez a balzsamecetes céklasaláta egy hosszú barátság kezdete:

Szakácsmustra I.Legnagyobb örömömre Erzsi is befutott végszóra, akinek Ramsay tényleg nagy kedvence, hiszen Ő a Gordonblog.hu háziasszonya. Ahogy írja: Neki Gordon főnök az “Isten a konyhában”Most egy egész menüt tálal fel nekünk Ramsay-től.
Nézzük:
Borsóleves mentával és pármai sonkával:

Szakácsmustra I.Rizottó sült cukkinivel és gombával:

Szakácsmustra I.Valamint egy desszert, fehércsokoládé mousse, cseresznyével:

Szakácsmustra I.Jómagam az egyszerűség, de nagyszerűség jegyében egy fahéjas palacsintát készítettem a Mestertől, amit az egész család imádott:

szakácsmustraNagyon köszönöm MINDENKINEK, hogy velem játszott, hogy elfogadta a meghívásom Gordon Ramsay konyhájába egy szakácsmustrára.

Örülök, hogy van kedvetek tovább játszani, így mivel többen jelentkeztetek, hogy szívesen tovább vinnétek a játékot, sorsolással kellett döntenem. A sorsolás biztonságos lebonyolításáról Jamie kutya gondoskodott.
Először ellenőrizte a szelvényeket:

Szakácsmustra I.

Hagyj békén a hülyeségeiddel, nem látod, hogy alszom? 🙂

Aztán húzott egyet:

Szakácsmustra I.

Mindegyik kolbász szagú, na jó kezdjük ezzel…

És megszületett a következő forduló háziasszonyának neve:

Szakácsmustra I.

Most eddig piszkáltál, hogy válasszak, aztán meg elveszed???

Marka, a Marka boszikonyhájában remélem egy jó nevet kavar elő valamelyik fazékból 🙂 Találkozzunk a Szakácsmustra II-n, jó játékot, sok finom falatot mindenkinek!

Pin It

2 hozzászólás a(z) “Szakácsmustra I. összefoglaló” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?