
Csak egy kicsit más, mint a megszokott, mégis sokkal egészségesebb, csoki imádóknak kötelező vendégváró édességet készítettem. Arra az esetre is kiváló, ha az ünnepek alatt kicsit “besokalltunk” a sütikből 🙂
A csokoládés aszalt gyümölcsöt régóta szeretjük, egy ideig lelkesen vásároltam is, különböző vásárokban, később boltban… Aztán rájöttem, hogy egyrészt sokkal olcsóbb, másrészt finomabb otthon készíteni, még akkor is, ha nincs kéznél saját aszalású gyümölcs, bár abból az igazi! Sőt, még aszalt gyümölcs sem feltétlen kell hozzá, hiszen néhány alma mindig akad a kamra polcon és nekem most a csokis alma vált az első számú kedvencemmé…
Konkrét recept nincs, aszalt vagy friss gyümölcs kell hozzá és jó minőségű étcsokoládé, magas kakaótartalommal, én 60 %-os csokit használtam. A friss gyümölcsnél vigyázni kell, levet engedhet, azt csak azonnali fogyasztásra ajánlom, míg a többi eltartható néhány napig.
A csokit felolvasztottam és kissé visszahűtöttem, 1/3-ad rész csokoládé hozzáadásával. Az így temperált csokival vontam be a gyümölcsöt, illetve amit nem vontam be teljesen, azt habzsákba töltött csokival csíkoztam meg.
Megmutatom mik készültek nálam:
A szilvát rácsra raktam és csokival meglocsoltam. Így az alján látható, hogy mit rejt a csokiburok 🙂
Az aszalt sárgabarackra csíkokat húztam a csokiból, szép színes lett a végeredmény 🙂
Hát igen, a datolya nagyon finom, de nekem konkrétan egy kupac csokis cserebogár jutott eszembe róla 😀 Bocsi! 🙂
Kedvenceim:
A körtét kicsumáztam és karikára szeletelve 160 fokos sütőben kb 20 percig sütöttem. Utána hagytam szikkadni rácson, majd csokival megcsíkoztam a szeleteket.
Ugyanígy jártam el a gerezdekre szeletelt almával is:
illetve az almából készült teljesen bevont változat is, amit bevonás után közvetlenül színes kókuszreszelékkel szórtam meg:
nekünk ez a bevont gerezdekre vágott sült alma lett a kedvencünk, a roppanós étcsoki alatt, mintha almazselé lenne.