Gyümölcskenyér

gyümölcskenyér

A karácsonyi édességek közül ez volt az, amit nagyon sokáig nem ettem meg. Talán mert Nagyim kissé szárazra sütötte, talán a mazsola miatt, vagy csak mert nem tetszett 🙂
Aztán Édsanya hozta egyszer ezt a receptet, no ez megtetszett…

azóta nem csak Karácsonykor, de sokszor, “csak úgy” is készül nálunk gyümölcskenyér… Mikor mi van itthon, az kerül bele, de a klasszikus változata, ez a karácsonyi finomság. Kár, hogy a fotókkal illatokat nem lehet közvetíteni…

gyümölcskenyérHozzávalók: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor. Ízlés szerint aszalt gyümölcsök apróra vágva, nálam: sárgabarack, szilva, körte 5-5 dkg, 3-3 dkg kandírozott narancs és citromhéj, valamint gyömbér és 5 dkg étcsoki, valamint kb 5 dkg dió, szintén apróra vágva és szárazon kicsit lepirítva

A tojások sárgáját kikevertem a cukorral, aztán sorban adagoltam bele a tejet, az olajat, a lisztet, úgy hogy közben folyamatosan dolgozott a gép. A fehérjékből kemény habot vertem, és beleforgattam a masszába. Utána fakanállal forgattam bele a gyümölcsöket, csokit, diót. Olajozott, lisztezett gyümölcskenyér sütőformába kell önteni, nekem ez az adag két 30 cm hosszú formába elegendő. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sül (tűpróba!)

Nézzétek csak mennyi finomság van benne:

gyümölcskenyérgyümölcskenyér

Pin It

Vélemény, hozzászólás?