Tojásos tészta, kolbásszal

tojásos tészta kolbásszal

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és nálunk kifejezetten kedvelt vacsora vagy egy leves után ebédként is megállja a helyét. Önmagában is nagyon finom, de ha Párom kedvében szeretnék járni, akkor kolbásszal készül 🙂

Arról már meséltem, hogy nálunk a tojásos nokedli az férfi ember kedvenc étele, de bevallom, nekem nem a nokedli készítés a kedvenc konyhai elfoglaltságom 🙂 Természetesen sokszor készül nokedli, én is szeretem, de van amikor egy kicsit azért könnyítek a dolgokon, mégis olyan vacsorát főzve, amivel kedvébe járhatok az erősebb nemnek 🙂

Hozzávalók: 25 dkg fussili tészta (azért szeretem, mert ebbe a csavart tésztába igazán finoman bújik meg a tojás), 15 dkg száraz kolbász, 4-5 tojás, 175 g tejföl, 1 kanál zsír, só

A tésztát felteszem főni sós vízben és míg fő elkészítem a tojást. A tojásokat csipet sóval felverem és elkeverem a tejföllel. A kolbászt karikára vágom és egy magas falú serpenyőben lepirítom a zsíron. A megfőtt és leszűrt tésztát ráborítom a kolbászokra, elkeverem benne és ráöntöm a tojásos tejfölt. Addig forgatom a tésztát a tojással, míg a kívánt állagot el nem éri a tojásos massza.

 

tojásos tészta kolbásszal Ezzel a tejfölös megoldással nem lesz olyan száraz, rántotta szerű a tojás a tésztán, még Nagyimtól tanultam és nekünk nagyon bevált.
Mielőtt bárki megkérdezni, nincs benne semmi festékanyag, anyósom házi tojásából készült, azért ilyen szép sárga 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?