A napokban sütött pizza tésztájából maradt egy negyed adag, így gondolkodtam, csinálok valami gyors falatkás nassolni valót belőle. Ez most nem a pizzától elvárt puha tészta lesz, hanem finom ropogós, de puha töltelékkel.
Időközben virtuális szülinapi bulira szóló invitálás is érkezett, így fromJuci szülinapi bulijára is ezzel a rágcsálnivalóval érkezünk 🙂 Ezúton is boldog első blog évfordulót! 🙂
Tehát a tésztához kb 20 db párna és 5-6 káposztás tekercs elkészítéséhez ennek a tészta adagnak a negyede szükséges.
Hozzávalók: pizza tészta – az oregánó is megállja a tésztában a helyét, de ha frissen készíted a különleges ízvilág kedvéért tegyél bele csombort, 10 dkg savanyú káposzta, kb 20 dkg parasztkolbász, 2 evőkanálnyi tejföl
A tésztát késélnyire nyújtottam és 2,5 cm átmérőjű korongokat szaggattam belőle lisztezett felületen. A korongok felére egy-egy kis kupac kifacsart(!) savanyú káposztát tettem, majd ráültettem egy-egy kolbászkarikát.
Ezeket szépen befedtem egy másik koronggal, amit a szélein kicsit rányomtam, majd tejföllel megkentem a tetejét.
A korong készítésből kimaradt tésztát átgyúrtam és újra vékonyra nyújtottam. Megszórtam a savanyú káposzta maradékával, feltekertem, mint a rétest és kb 1 cm csíkokat vágtam belőle. Ezeket egyik oldalukra lefektettem a sütőpapíron, majd a közepükre egy-egy mokkáskanálnyi tejfölt tettem.
Sütés előtt 10 percig pihentettem, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Tudom, nem megszokott, de a finom ropogós tészta és a pikáns ízvilágú töltelék nagyon jól passzol egymáshoz. Nekem a húsmentes, vega ajánlat még ha lehet egy fokkal jobban is ízlett 🙂
Juci szülinapjára még a forrón kisült tállal csengettünk be, a játék kedvéért nemcsak képzeletben:
Természetesen a buliból állandó segédem sem szeretne kimaradni 😀