Egy kis banános édességre vágytam, na jó leginkább a banán vágyott már rá, hogy történjen vele valami, mert nagyon barnulgatott 🙂 Az első gondolatom az volt, hogy csokis banán lesz, a második a banános palacsinta…
…aztán eszembe jutott, hogy tavaly hallottam róla, hogy csak banánból, liszt nélkül is készülhet palacsinta, gondoltam egy kis olvasztott csokival remek lesz 🙂
Mivel semmi bonyolult nincs a receptben, így gondoltam nekiállok hamar… aztán rájöttem, hogy azért nem megy olyan simán a dolog, úgyhogy azt ne kérdezzétek meg mennyi palacsinta hozható ebből ki, mert sok elfogyott menet közben “szakadvány” mivoltára hivatkozva 🙂 De tényleg nagyon finom, megéri megküzdeni vele!
Hát, okés, szépnek nem nevezném, maradjunk a ronda, de finom kategóriánál 🙂
Hozzávalók: 4 kisebb banán (vagy két nagy), 4 tojás, olaj a sütéshez
A banánt meghámozva megtörtem egy villával, hozzáadtam a tojásokat és robotgéppel egynemű “tészta” masszát gyártottam belőle.
Én szőlőmag olajat használtam a sütéshez és kis serpenyőbe evőkanálról adagoltam, mint az amerikai palacsintát. Lassú tűzön, vagy enyhe hőfokon érdemes sütni, minden palacsinta előtt pár csepp olajat csepegtetve a serpenyőbe – teflonba is. megfordítani lapáttal lehet, ha egyszer ráérez a titokra az ember, akkor sajnos a szakadványok száma rémesen lecsökken 🙂
5 dkg csokit felmelegítettem gőz fölött, hozzáadtam két evőkanál olajat és a meleg palacsintára csurgattam.
Bár mindkettőnknek készült egy-egy tornyocska, csak az egyikkel tudtunk megbirkózni langyosan, a másik hidegen fogyott el, de úgyis kitűnő csemegének bizonyult.