Az előző bejegyzésben beszámoltam a szombati játéknapra férfi pocakokba tervezett húsos túrós kifliről… Ennek a tésztának nagy előnye, hogy egyszerre lehet belőle édeset és sósat is gyártani, most jön az édes változat…
Mert ugye a sós után mindig kell egy kis édes 🙂
Én most kakaóval töltöttem és pici kifliket csináltam belőle, de lehet lekvárral, csokival, fahéjjal, sőt nagyobb méretben akár pudinggal is tölteni.
Hozzávalók: a tésztához itt leírtak 1/3-a került felhasználásraTöltelék: 5 dkg olvasztott vaj, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál nádcukor
Lekenéshez 1 tojás
A tésztát elkészítettem a túrós húsos kiflinél leírtak szerint, majd a két cipót egyesével kb 2 mm vastag körré nyújtottam, megkentem az olvasztott vajjal, megszórtam a cukorral elkevert kakaóval és nyolc cikkre vágtam. A széles végtől indulva feltekertem, 15 percet pihentettem, majd lekentem tojással és a meleg 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.