Találtam a fagyasztóban egy kis csukát, így a tegnapi eszem-iszom után remek könnyű, két személyes ebéd lett belőle. A tölteléke pedig maga a fantasztikum, egyszerű, de nagyszerű 🙂
Szóval álltam a konyha közepén az én kis csukámmal és azon gondolkodtam, hogy egy kis fűszervajjal megkenve roston megsütöm és meglepem vele szintén hal rajongó Édsanyát, mikor megjelent és a halamra rá sem hederítve elkezdte mesélni, hogy a tv-ben látott egy halas receptet, amiben a filére reszelt torma és újhagyma került, vajjal és morzsával keverve és így megsütve. Hm, nem is rossz – gondoltam, de egyetlen további kérdésemre sem tudott válaszolni, tehát nem tudtam milyen fűszer, mennyi hagyma, mennyi torma, stb. Így aztán nagyon bátran nekiálltam és a maga egyszerűségében próbáltam valami a “látottakhoz hasonlót” produkálni a halacskából.
Én nem tudom milyen lehetett az eredeti recept, de ez a csuka fantasztikusan finom lett…
Hozzávalók: 1 egész csuka, 1/5 rész friss reszelt torma, 4/5 rész póréhagyma, só, fokhagymás fűszervaj
A halat besóztam még reggel, a póréhagymát apró karikákra vágtam, a tormát lereszeltem és egy ujjnyi felolvasztott fűszervajjal alaposan elkevertem. Ez a töltelék került a csuka hasába, jó bőségesen belenyomkodva. A hal tetejére fűszervaj darabkákat raktam, így ment a sütőbe:
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsült.
A száraz hal és a szaftos töltelék valami fantasztikusan jó páros. Kár, hogy nem volt több belőle! Várom március végét, mikor újra lehet csukát fogni 🙂