Töltött bundás kenyér a sütőből

Töltött bundás kenyér a sütőből

Hosszú ideig nem hoztam új receptet, a karácsonyi szünet után új helyre költözött a blog. Most a rengeteg időközben összegyűlt recept közül mégis ezt a klasszikust választottam az újrakezdéshez, hiszen az új évi egészségesebb életről szóló fogadalmak ilyenkor még sokakban erősen élnek 🙂 A tepsiben sült bundás kenyér számomra nem új találmány, Nagymamám sokszor sütött “tojásos” kenyeret a lerben 🙂

A tojásos kenyér nem sokban különbözik a bundás kenyértől, a kizsírozott tepsibe fektettük a platnin megpirított kenyérszeleteket, majd felvert tojással leöntve kerültek a sütőbe (ler). Nagyon finom és kiadós vacsora volt.

A töltött bundás kenyér, pedig egyszerűen nagyszerű, főleg egy olyan hideg februári napon, mint a mai.

Töltött bundás kenyér a sütőbőlHozzávalók:  2 szelet kenyér, 2 szelet sonka, 1-2 szelet mozarella, 1 tojás, csipet só
kevés vaj (személyenként számolva)

A kenyér szeleteket megvajazzuk, majd minden szelet kenyérre sonkát helyezünk. Minden második sonkás kenyérre 1-2 szelet (kenyér mérettől függően) mozarella sajtot.

Töltött bundás kenyér a sütőbőlA kenyereket összeborítjuk, mintha szendvicset készítenénk. A szendvicseket a csipet sóval felvert tojásba mártogatjuk, hogy alaposan érje mindenhol a tojás!

Töltött bundás kenyér a sütőből

Töltött bundás kenyér a sütőbőlA tojásos kenyereket tepsibe tesszük (én nem kentem ki semmivel) és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Töltött bundás kenyér a sütőbőlA színén látszik mikor lesz kész.
Félbevágva tálaljuk.

Töltött bundás kenyér a sütőből
Kiváló reggeli paradicsommal, paprikával vagy vacsora egy forró teával! 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?