A bundás kenyér igazi hétvégi reggeli, egy forró teával szerintem majdnem mindenki szereti… készítjük “csak úgy simán”, vagy sajttal szórva, töltve… De az édes, francia változatot próbáltátok már?
És a Sasó féle bundás kenyeret? :
No jó, viccet félretéve, a francia bundás kenyér az édesre vágyóknak egy remek és egyszerű csemege, fantasztikus hétvégi reggeli, mondjuk egy pokrócba burkolózva egy kis tévézés közben 🙂 De egy gyors vacsora is lehet, ha egy kis édességre vágyunk…
Hozzávalók (2 személyre): személyenként 2-3 szelet kenyér, úgy ujjnyi vastagra szelve, 2 dl tej, 2-3 tojás, 2 evőkanál porcukor, 2 cs vaníliás cukor, zsiradék a sütéshez, lekvár vagy befőtt
A tojást felvertem – ízlés dolga, de mi nem szoktuk teljesen felkeverni, így márványosabb marad az állaga amikor sül – hozzáadtam a cukrokat és a tejet.
A kenyereket ebbe mártogatom
és forró olajban minkét oldalukat megsütöm.
Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olaj eltűnjön róla.
Lekvárral vagy gyümölcsbefőttel tálaljuk. Mi birsalma dzsemmel ettük.