Tojásos avokádó

Tojásos avokádó

Sokan azt mondják, az avokádót nem lehet melegen elkészíteni, mert megkeseredik. Nem tudom honnan jött ez a mese, szerintem csak akkor keseredik meg, ha odakap, pörzs anyag keletkezik rajta… Ez a tojásos avokádó bizony egyáltalán nem keserű! Sőt.

Én nagyon megszerettem az avokádót, igaz magában az íze semleges, de jól ízesíthető, vitaminban gazdag. Magas antioxidáns tartalma mellett, remek kálium és folsav forrás, koleszterint nem tartalmaz.
Ráadásul az avokádót egyszerű elkészíteni, ez a recept sem bonyolult 🙂

Tojásos avokádóHozzávalók: 2 db avokádó, 1 fél citrom, 4 db s méretű tojás (pici tojás, ha van fürj tojás még jobb 🙂 ), 4 vékony szelet sonka, paprika, zeller szár levele, só, frissen őrölt bors.

Az avokádót félbevágjuk, meghámozzuk, kivesszük a magját és a citrommal áttöröljük, csipet sóval megszórjuk. Egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, a mag helyére tesszük a sonkát, kicsit belenyomjuk és ide ütjük bele a tojást. Nekem ezek voltak a legkisebb tojások, így a fehérjéből nem tettem rá mindet, de mondjuk fürj tojással biztos nem lenne gond 🙂

Előmelegített 170 fokos sütőbe tettem és addig sütöttem, míg a tojás sárgája megszilárdult. Tálaláskor frissen őrölt borssal és füstölt paprikával szórtam meg.

Tojásos avokádóA kenyérféleség csak a nagyétkűeknek kell hozzá, önmagában is laktató és finom fogás reggelire, vacsorára egyaránt.

Tojásos avokádó

Pin It

Vélemény, hozzászólás?