Kucsmagombás metélt

Kucsmagombás metélt

Ezt a bejegyzést is úgy kéne kezdenem, hogy “nagy kedvencem” 🙂 Valóban kedvelem a kucsmagombát, ahogy az erdei gombák nagy részét. Sajnos nincs lehetőségem szedni, így örömmel fedezem fel a piacokon a gombászoknál… Ha kucsmagomba van, akkor tavasz van 🙂

Az idei kucsmagomba szezon korán kezdődött és ahogy a gombászom mondja nem is lesz hosszú életű… Sebaj, kiélvezzük amíg van, aztán úgyis jönnek majd sorban a többiek.

Az egyik leggyorsabb elkészítési módja ez a tészta étel, amit egy vadász barátomtól tanultam, ő köretnek ajánlja, nekem tökéletes főfogásnak 🙂
Bár nem olcsó alapanyag, de nagyon kevés elég belőle, egy-egy alkalommal bizony érdemes megkóstolni!

Kucsmagombás metéltHozzávalók: 20 dkg kucsmagomba, 10 dkg medvehagyma, 3 evőkanál dióolaj (vagy 5 dkg vaj), 1,5 dl száraz fehérbor, só, bors, 25 dkg széles metélt (én most Dialsi GM tésztát használtam)

A gombát megmossuk, lecsepegtetjük, a nagyokat négybe vágjuk, szárukat aprítjuk tetszés szerint. A kisebbekből érdemes néhány szemet egyben hagyni, szépen mutat a tányéron. A medvehagymát tisztítás után csíkokra vágjuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, a gombát enyhén megpirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a medvehagymát, összeforgatjuk, felöntjük a borral és megsózzuk. A bort hagyjuk, hogy jól kiforrjon és már mehet is bele a tészta, amivel alaposan összeforgatjuk a gombát és miután frissen darált borssal megszórtuk, már tálalhatunk is.
Igazi 15 perces étel 🙂

Kucsmagombás metéltKucsmagombás metélt

Pin It

Vélemény, hozzászólás?