A Nagyi sült csirkéje

A Nagyi sült csirkéje

Ugye mindannyian őrzünk egy illatot, egy ízt a nagyink konyhájából… Nekem valahonnan a múltból az este eszembe jutott a Nagyi sült csirkéje, kivételesen nem a tepsziből, hanem a lábasból 🙂

Ugye, Sasó konyhája sok esetben gazdálkodik a nagyi tepszijéből, de most lábasra cseréltem a tepszit 🙂 Nagyikám sokszor készített így csirkét, legtöbbször lábadozó beteg családtagoknak, mikor már lehetett enni, de azért még kíméletesen. Igen, ez egy diétába is beilleszthető recept, nincs benne plusz zsiradék és bár nagyon finom, de a csirkebőrt nem kötelező megenni… Én személy szerint inkább a csokiról mondanék le 🙂

A fotók nem lesznek szépek, ez nem egy mutatós étel, “csak” finom.

A Nagyi sült csirkéjeHozzávalók: 4 db csirke felső comb, 4-5 gerezd fokhagyma, só, 0,5 dl víz

Az elkészítése roppant egyszerű, kell egy lábas amiben kényelmesen elférnek a csirkecombok, és van fedele! A megsózott húst beleteszem a lábasba, aláöntöm a vizet (azért csak fél dl, mert csak az elején van rá szükség) hozzáteszem a megpucolt fokhagyma gerezdeket és lefedem. Alacsony hőfokon, kb 30  percig szinte rá sem nézek. Az idő a hús mértétől is függ! Amikor a hús puha, leveszem a fedőt és nagyobb hőfokra kapcsolva kicsit lepirítom.
Roppant egyszerűen elkészül és nagyon ízletes, ráadásul semmilyen hozzáadott zsiradék nem kell hozzá. Csirkén kívül még oldalast szoktunk hasonló módon sütni.

A Nagyi sült csirkéjeÉn most nyers körettel, reszelt sárgarépával és apróra vágott zellerszárral tálaltam.

 

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?