Ismét egy rohanós estékre szóló vacsora, leginkább akkor készítem, amikor szalad a lakás és én futok utána 🙂 De enni kell, mindjárt hazaér P. és bizony azt sem tudom hova kapjak… a rendet is szereti, no meg a hasát is 🙂
A bevezetőben leírt helyzet gondolom sok dolgozó anya, nő számára ismerős. Bizony sokszor futunk magunk után egy munkával telt hétköznap délutánján, estéjén. Ez az étel azért remek, mert annyi dolgunk van vele, hogy bele kell tennünk mindent a tepszibe és már csinálhatunk is valami mást, míg a vacsora elkészül.
Nekem persze mázlim van P.-vel, hiszen nem csak a rendfenntartásban, de ugye a konyhában is számíthatok rá… ha nem épp úgy esik haza, hogy hulla fáradt és csak a kanapé lebeg a szeme előtt 🙂 Ez az étel viszont megteremti akár a kutyasétáltatásra, akár egy esti filmnézésre is az időt, hiszen elkészíti a sütő 🙂
A másik fontos szempont az ételnél, amit a címben is kiemeltem, a tejmentes vagy paleo tejföl. Már gyűjtögetem az anyagot egy tejmentes tejföl cikkhez, de most kiemelném a totu krémből készült tejfölt, amit végre, többszöri próbálkozásomra sikerült úgy elkészítenem, hogy nekem is tökéletes tejföl élményt nyújt.
Hozzávalók: 40 dkg darált pulykahús, 45 dkg mirelit zöldség (paleo étrendben az összetevőkre figyelni kell), só, bors, oregano, cayenne bors (ízlés szerint egyéb vagy más fűszerek)
A darált húst elrendezem a sütőtál alján egyenletesen, fűszerezem. Ráborítom a fagyasztott zöldségkeveréket, megszóróm kevés sóval és fóliával letakarom. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütöm.
A tányéron mindenki magának adagolja rá a fokhagymás tejfölt, én jó sokkal szeretem 🙂
Totu tejföl: a 100 g totu krém extrához adok 3 evőkanál szőlőmag olajat, alaposan kikeverem. Ehhez adok 3-4 csepp citromot és annyi vizet kb 5-6 evőkanál, hogy tejföl állagú masszát kapjak. Így nekem tökéletes tejföl érzetem van 🙂
Jelen esetben belenyomok 2 gerezd fokhagymát és úgy tálalom.