Sült oldalas egy különleges burgonyapürével

Sült oldalas egy különleges burgonyapürével

Mi lehet különleges egy burgonyapürén? Például az egyszerűsége, aztán a fantasztikus íze, valamint, hogy édesburgonyából készült, tehát paleo burgonyapüré… Az oldalas pedig, tudjátok, nekem az egyik kedvencem 🙂

Lehetett volna ennek a bejegyzésnek a “sütőzacskó dicsérete” vagy “ima a sütőzacskóhoz” is, hiszen dicshimnuszokat tudnék zengeni áldásos hatásáról, valamint arról, hogy például egy fitt diétában mekkora  jelentősége lehet és persze mennyire megkönnyíti az életünket. Ha ügyesek vagyunk, még tepszit sem kell mosogatni utána 🙂

Ismét próbáltam egy klasszikus receptet nem csak fitt diétába is beilleszthetővé, hanem roppant egyszerűvé is tenni. Minden egyszerre készül, a körettel is csak egy pici dolgunk van még utána, a végeredmény mégis úgy fest, mintha jó sokat dolgoztunk volna a konyhában 🙂 Ugye, hogy érdemes velem tartani? 🙂

Különlegessége még a receptnek, hogy ízvilágát a már régebben is bemutatott valódi fűszereket tartalmazó, ízfokozó és tartósító mentes, kézműves magyar termék a Grill fűszerkeverék adja.

Sült oldalas egy különleges burgonyapürévelHozzávalók: 1 szép darab oldalas (ez 60 dkg volt), 4-5 kisebb méretű kb 50 dkg fehér batáta (édesburgonya), 2 evőkanál Kucu fűszerkeverék – vagy saját összeállítás: rozmaring, kakukkfű, borókabogyó, bors, csipet fahéj, stb., só, 3-4 gerezd fokhagyma, 1doboz totu krém

A húst sóztam, a fűszerkeverékkel beszórtam és a sütőzacskóba tettem. A batátát megpucoltam, daraboltam és a hús mellé tettem a sütőzacskóba, a fokhagyma gerezdekkel együtt. A sütőzacskót bekötöttem és tepszibe raktam, majd felül két-három helyen megszúrtam egy tűvel. 160 fokos sütőben 3 órát sütöttem. Lehet gyorsabban is készíteni: 200 fokos sütőben kb 1 óra alatt elkészül, én jobban szeretem a lassan sült húsokat, ha van rá idő.
3 óra elteltével a sütőzacskó tetejét egy késsel megnyitom és kiszedem a batátát belőle, míg a húst visszateszem a sütőbe 200 fokra pár percre, hogy piruljon, addig elkészítem a pürét.
A batátát késes robotgépbe teszem, hozzáadom a totu krémet, és összemixelem. Ízlés szerint sózom, ha szükséges.

Sült oldalas egy különleges burgonyapürévelUgye, jól kezdtem az elején, kényelmes és különleges 🙂

Sült oldalas egy különleges burgonyapürével

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?