Zellerpüré leves

Zellerpüré leves

FB oldalamon hirdettem egy hétvégi játékot, annak témája volt a zellerpüré leves, ahogy én készítem 🙂 Sokan eltalálták az alapanyagokat látva, hogy mi készülhet belőle, de sokan jó ötleteket is adtak további receptekhez.

Ebben a receptben bemutatom, hogy nálam hogy készül ez a leves, bár az elkészítése hasonló a többi püréleveshez, csak az összetevőkben más egy kicsit.
A zöldségekre többen rácsodálkoztak, de ezek azért kerülnek bele, mert nem használok alaplét, vízzel főzöm. A burgonya elhagyható, de jó sűrítőanyag és a zeller markáns ízén is szelídít egy picit.
Zellerpüré levesHozzávalók: 30 dkg zeller, 15 dkg burgonya, 5 dkg répa, 5 dkg gyökér, 1 gerezd fokhagyma, fél hagyma (tényleg csak egy kevés), 1 liter víz, só, csipet őrölt koriander, fehér bors, tálaláshoz zsálya csipsz

A megtisztított, feldarabolt hozzávalókat a fűszerekkel együtt puhára főzöm, majd pürésítem.
A zsálya leveleket forró olajban ropogósra sütöm, papíron leitatom.

Zellerpüré leves

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?