Egy kedves barátnőm kérdezte nemrég, hogy sütin kívül mire tudná a rebarbarát használni. Akkor jutott eszembe ez az étel, amit egyszer kísérletező kedvemben készítettem, azóta pedig felkerült nálunk a kedvencek listára 🙂
Nem egy mutatós darab, nem is igazán fotogén, de különleges ízvilág és szinte bármilyen körettel tálalható.
Kedves paleós olvasóimnak a sült zeller hasábot vagy a karfiol rizst javaslom hozzá.
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 2 dl kókusztejszín (én az Aroy-D márkát használtam), 4-5 rebarbara szár, 1 pici vagy fél hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kókuszolaj, só, bors, friss kakukkfű
A csíkokra vágott csirkemellet lepirítom a kókuszolajon, hozzáadom a szálára vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd csökkentem a tűzhely hőmérsékletét (“kis lángra” veszem), fedőt teszek a serpenyőre és 10 percig nem nyúlok hozzá. Utána hozzáadom a kókusztejszínt, felforralom és lezárom a tűzhelyet. A megtisztított és apróra vágott rebarbarát a forró szószba keverem és ízlés szerinti mennyiségű kakukkfű levelet szórok bele. A kakukkfű aromás fűszernövény, nem kell sok, én két pici ág leveleit használtam ekkora mennyiséghez.
Tálaláskor pár csepp citromlével vagy néhány csepp csípős szósszal tovább ízesíthetjük.