Paleo mákos guba

paleo mákos guba

Nagyon vágytam már mákos gubára, de alapvetően tejmentes kiflit sem egyszerű beszerezni, az pedig hogy tej és cukormentes is legyen már végképp nagy kívánság…

Hogy tetézzem a dolgokat a blog egyik olvasója épp a napokban kérdezett rá, hogy tojásmentes paleo kifli recept nincs e véletlen a blogon, mert mákos gubára vágyik 🙂 Nos, ha már minden a mákos guba körül forog, akkor ám legyen.
Elkészült a guba rúd és természetesen akkor már a mákos guba is 🙂
Paleo mákos gubaA guba rúd:
Hozzávalók: 200 g Éléskamra tojásmentes paleo kenyér lisztkeverék, 200 g víz, 1 mokkáskanál paleo sütőpor, 20 g eritrit, 1 evőkanál kókuszolaj

A lisztet elkevertem a sütőporral és az eritrittel, hozzáadtam a vizet és alaposan kikevertem egy fakanállal.
30 percig pihentettem, majd hat részre osztottam a tésztát és vizes kézzel egy szilikon lapon kb 20-22 cm hosszú rudakat sodortam, amit sütőpapírral leborított tepsire tettem.
Ismét pihent, míg a sütő felmelegedett 210 fokra, addig lekentem a kókuszolajjal.
10 percig sütöttem 210 fokon, aztán visszavettem 180 fokra és további 20 percig sütöttem. A tepsiben hagytam teljesen kihűlni.paleo mákos gubaA mákos guba:
Hozzávalók: 6 db paleo guba rúd, 10 dkg darált mák, 10 dkg őrölt eritrit, 2 dl forróvíz

A guba rudakat kb 1 cm-es darabokra vágtam, beletettem egy tálba, megszórtam az eritrites mákkal és leöntöttem a forró vízzel. Összekevertem és már ehettük is.

paleo mákos gubaA guba rúd jól vizsgázott, nem esett szét és szerintem finom is lett 🙂
Oké, nem szabályos kiflikarikák, de szerintem nagyon kis vonzó… valamik 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?