Paleo fánk és baracklekvár

Paleo fánk és baracklekvár

Ennek a bejegyzésnek egy részével kicsit kicsúsztam az időből, de lesz jövőre is barack szezon, így biztos, ami biztos, leírom, hogy készítem én a cukormentes baracklekvárt, ami isteni kísérője ennek a paleo fánkocskának.

Szóval baracklekvár. Én nagyon egyszerűen készítem, sütőben sütöm. Erről már egyszer írtam, a sütőben sült baracklekvár címen. most is így készül, de semmi más nem kerül bele, mint a ledarált (botmixerezett) barack. Szépen bekerül a nagy lábasba, be a sütőbe 160 fokra és persze mennyiség függvényében de nekem a 10 kg sárgabarack úgy 6 óra alatt el is készül. Tisztára mosott, csírátlanított üvegekbe töltöm és száraz dunsztban kidunsztolom. Remekül működik cukor nélkül is és a tavalyiból is van még a polcon, semmi baja.

Paleo fánk és baracklekvárA fánk pedig jó szokásomhoz híven Éléskamra keltes élmény lisztkeverékből készült. Végre előszedtem és kipróbáltam no persze nem a fánk sütőt, hanem a popcake sütőt 🙂 De nekünk nagyon tetszettek ezek a kis gömbök, úgyhogy ez már így marad 🙂

Paleo fánk és baracklekvárHozzávalók: 10 dkg Éléskamra keltes élmény lisztkeverék, 2 tojás, 1 mokkáskanál friss citromlé, 60 ml víz, 20 g szőlőmagolaj, 20 g eritrit, ízlés szerint egy csipet fahéj

Összekevertem a tojást, a vizet, az eritritet, a citromlét és az olajat robotgéppel, azt lapáttal belekevertem a lisztet és a fahéjat. Kb 30 percig pihentettem a tésztát, aztán a a sütőforma aljába tettem egy – egy kanálnyit, majd rácsuktam a tetejét és pár perc múlva már szedhettem is ki a helyes kis gömböket. Nagyon finom, érdemes kipróbálni, hiszem minden különösebb macera nélkül elkészíthető percek alatt.

Paleo fánk és baracklekvár

Pin It

Vélemény, hozzászólás?