Sült cékla

Sült cékla

Mostanában többször készült sült cékla nálam, remek köret, így a tél végén különösen. Barátnőm kérdezte, mi lesz az ebéd, mesélem, hogy sült cékla, kérdezi, az hogy készül? Hát fent van az oldalon nézd meg… Jaj, nincs fent… Most gyorsan pótlom ezt a végzetes hibám 🙂

Évekkel ezelőtt akadtam erre a receptre Gabojsza blogján, azóta készül nálunk, minimális, a szánk ízére alakított változtatással. Remek köret, bár nem készül el gyorsan, viszont nagyon kevés munka van vele, inkább a sütési időt nehéz kivárni.

Sült céklaHozzávalók: 1 kg cékla, 4-5 evőkanál szőlőmagolaj (extra szűz olíva is remek), 3 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál citromlé, só, bors, tálaláskor friss kakukkfű

A céklákat meghámozom, gerezdekre vágom, sütőtálba teszem. Sózom, borsot darálok rá, meglocsolom az olajjal, citromlével és a balzsamecettel

Sült céklaAlaposan összeforgatom, hogy minden cékla gerezdet érjen minden finomság. Lefedem és sütőben, 180 fokon bő egy órát sütöm. Ha puhára szeretném sütni, akkor 90 percet is sülhet ez a mennyiség.
Tálaláskor a meleg céklára friss kakukkfüvet szórok.

Sült cékla

Pin It

Vélemény, hozzászólás?