Bazsalikomos kelbimbó

Bazsalikomos kelbimbó

Egyszerű, gyors és sokféle diétába beilleszthető. Készíthetjük önálló fogásként, pirítóssal vagy indiai lepénykenyérrel, de köretnek is kiváló választás lehet.

A kelbimbó egy remek eledel, ha megfelelően van elkészítve 🙂 Sokáig nálam sem volt a kedvencek közé sorolva, hiszen nem ettem csak sós vízben megfőzve, úgy pedig nem valami csábító. Itt a tél vége (legalábbis én már nagyon várom a tavaszt), így szép lassan búcsúzom a téli zöldségektől, de egyelőre még be kell érnem velük…

A bazsalikomos kelbimbó véletlen született nálam, igazából korianderes kelbimbóra készültem, de nem kaptam koriander levelet. Ellenben nagyon csábítóan illatozott egy nagy bokornyi friss bazsalikom a zöldségesnél, így gondoltam kipróbálom… Jó választás volt, finom a végeredmény, P. is azt mondta, megtartjuk 🙂

Bazsalikomos kelbimbóHozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 4 dl kókusztej (sűrű, konzerv), 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 nagy csokor friss bazsalikomlevél

A megtisztított kelbimbót egy serpenyőben felhevített olajra teszem, hozzáadom a vékonyra felszelt fokhagymát és átpirítom. Időnként összerázom, hogy a kelbimbó körbe – körbe piruljon kicsit. Felöntöm a kókusztejjel, sózom és addig főzöm, míg a kókusztej krémes állagúra redukálódik. Amikor kész színes borsot őrölök rá és belekeverem a csíkokra vágott friss bazsalikomot.

Bazsalikomos kelbimbóTálalhatom önálló fogásként vega/vegán étrendbe, de kínálhatom köretként is, akár az előző receptben szereplő sült céklával vegyesen:

Zöldség golyók, sült céklával, bazsalikomos kelbimbóval

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?