Az történt, hogy kicsit túl készleteztem magam mézeskalács lisztkeverékből. No, nem nagy a készlet, csak egyszerűen karácsony előtt már nem volt időm mézeskalácsot is sütni, de mindenképp szeretném hasznosítani.
Tavaly tulajdonképp ezzel a lisztkeverékkel kezdődött ismeretségem az Éléskamra megoldás lisztekkel, persze akkor sem mézeskalács készült belőle, hanem egy remek palacsinta. Így elég bátran nyúltam a témához és most sem csalódtam, ez a répás paleo süti fergetegesen finom lett 🙂
Hozzávalók: 400 g reszelt répa, 200 g Éléskamra mézeskalács lisztkeverék, 4 m-es tojás, 200 g dió, 1 evőkanál 5szörös édesítő, 1 dl kókuszolaj, 4 dl víz, 10 g citromlé
Felveretem a tojásokat, hozzáadtam az édesítőt, az olajat, a vizet és a citromlét, belekevertem a lisztet, majd a diót, legvégül a vékonyra reszelt répát. Alaposan kikevertem és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam.
Ekkor kapcsoltam be a sütőt, a tészta addig pihent, míg a sütő felmelegedett 180 fokra.
30 percig sütöttem, de tűpróbával ellenőriztem a közepét, hogy ne legyen “maszatos”
PorXukorral megszórva tálaltam.