Paprikás csirke, kicsit másképp

Paprikás csirke, kicsit másképp

Igen, igen semmi pirosság, semmi tejfölös fehérség és mégis paprikás csirke ez is, méghozzá nem is akármilyen 🙂 Ízes, krémes és bár nem piroskás, de mégis színes 🙂

Az pedig, hogy nem tartalmaz sem tejterméket, sem glutént mondhatni természetes 🙂 Paleó diétában természetesen a rizs nem megfelelő köret, cserélhető karfiol rizsre, batátátra, bár én egy jó kis nokedlit is el tudok képzelni hozzá.
Nálunk most kívánságra készült basmati rizzsel én magában kanalaztam, de körettel jobban mutat ezen a gyors a fotón is. Merthogy csak gyors fotóra volt idő, de mindenképp szerettem volna megosztani, hiszen maga az étel is egy gyorsan elkészülő finomság.
Paprikás csirke, kicsit másképpHozzávalók: 1 filézett csirkemell, 1 csomag újhagyma, 2 db különböző színű kaliforniai paprika, só, bors, 1 evőkanál kókuszolaj
A mártáshoz: 20 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 15 dkg hámozott cukkini, 2 dl víz, só, bors, szerecsendió

Először a mártás hozzávalóit megtisztítottam, daraboltam és 2 dl sós vízben feltettem főni.
Közben a 4-5 szál vastagabb újhagymát felkarikáztam, a paprikát kockáztam, a csirkemellet csíkokra vágtam. Serpenyőben megolvasztottam a kókuszzsírt, elkezdtem dinsztelni a hagymát, aztán hozzáadtam a paprikát is. Jól összeforgattam és ment hozzá a csirkemell, amikor a csirkemell csíkok kifehéredtek, megsóztam, borsoztam és lefedtem a serpenyőt.
Ezalatt az idő alatt megpuhult a zöldségkeverék is a fazékban, amiről a felesleges vizet leöntve (egy pici maradjon, hogy könnyebb legyen turmixolni!), frissen őrölt borssal és szerecsendióval szórtam, majd krémesre turmixoltam.
A megpuhult csirkehúsról levettem a fedőt, felöntöttem a mártással és összeforraltam. Épp ekkor készült el hozzá a rizs is, így frissen, egyszerűen tálaltam 🙂

Paprikás csirke, kicsit másképp

Pin It

Vélemény, hozzászólás?