Ha valami gyors és egyszerű mákosra vágyom akkor gyakran készítem az ilyen típusú édességeket, gyorsak, egyszerűek és a végeredmény mindig finom 🙂 Én különösen szeretem, amikor a máktöltelék megsül…
Glutén-, tej-, cukormentes recept, a tészta a jól bevált paleo Keltes élmény lisztkeverékből készült, ez volt tésztája a a szilvás batyumnak is.
Mutatok egy képet a fotózás nehéz pillanatairól is 🙂
Ugye, hogy nem is olyan könnyű szakma ez? 🙂
Hozzávalók:
Tészta: receptje itt található
Töltelék: 15 dkg darált mák, 4 dkg 4édes, 1,5 dl víz, egy marék fagyasztott meggy
Tálaláshoz: 2 evőkanál porXukor, 1 evőkanál fahéjjal összekeverve
A töltelék hozzávalóit összekevertem és alacsony hőfokon összefőztem. Érdemes a forrástól számítva érdemes folyamatosan kevergetni még 2 percig.
Az elkészült tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtottam, négyzet alakúra vágtam a közepére halmoztam egy-egy adag mákot, 3-3 szem meggyet és két szemben lévő csücsköt egymásra hajtottam.
Előmelegített 180 fokos sütőben, légkeveréssel 15 perc alatt megsült.