Avokádós krémdesszert

Avokádós krémdesszert

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető és persze ízlés szerint variálható desszertet hozok most. Nálunk abból készült, amit épp találtam hozzá a hűtőben 🙂

Hétvégi programunkat kicsit átírta a márciusi hóesés, előbb jöttünk haza vidékről, mint terveztük, így vasárnapi desszert után kutattam a hűtőben… Volt avokádó és azt már a csokis avokádókrémes torta óta tudom, hogy az ezzel készülő csokikrémet nagyon szeretjük 🙂 Találtam még 1,5 dl kókusztejszínt (konzerv jó sűrű), így gyorsan összeállt a fejemben a desszert, mert tudtam, hogy fagyasztott gyümölcsökből még elég jól állok.
Az elgondolást gyors cselekvés követte, mert épp elkezdtek felszakadozni a felhők, így arra gondoltam, lássuk meg a lehetőséget bármiben… most épp a márciusi hóesésben rejlő extra fotózásban 🙂

Avokádós krémdesszertAvokádós krémdesszertHozzávalók: 1 érett avokádó, 1 púpos evőkanál kakaópor, 1 mokkáskanál fahéj, 1evőkaál 5szörös édesítő (ízlés szerint, nekünk ennyi elég, de ha édesebben szereted, akkor több), 1,5 dl kókusztejszín, 1 evőkanál 5szörös édesítő, 2 evőkanál chia mag, 0,5 dl víz (ha jó krémesen sűrű a kókusztejszín)
Tetszés/ízlés szerint gyümölcs

A fehér rész elkészítésével kezdtem, hogy a chia magnak legyen ideje megduzzadni. Habverővel habosra kevertem a kókuszt az édesítővel, hozzáadtam a vizet, majd belekevertem a chiát.
Az avokádót félbevágtam, szépen kiszedtem a héjból a krémes zöldséget, majd villával összetörtem. Habverővel krémesre kevertem az édesítővel, majd a kakaóporral és a fahéjjal.

Ezután nem volt más dolgom, mint visszatölteni két krémet az avokádó héjába, illetve pohárba rétegezni.

Avokádós krémdesszertTálalás előtt a hűtőben pihentettem egy órát. A fagyasztott gyümölcsöt rátettem és hagytam, hogy a hűtőben a desszerten olvadjon meg, friss gyümölcsöt közvetlen fogyasztás előtt teszek rá.

Avokádós krémdesszertAvokádós krémdesszertA chia magot az Ataisz webáruházban vásároltam.

Pin It

Vélemény, hozzászólás?