Sonkatekercs

Sonkatekercs

Biztos maradinak gondolnak sokan, de én nagyon szeretem a sonkatekercset 🙂 És ha már ezt bevallottam, akkor azt is elárulom, hogy a (jobb fajta) bolti volt nálam a nyerő 🙂

Ez a bolti sonkatekercs iránti vonzódás a tejmentes életem beköszöntével felkerült a “nem tehetem / nem ehetem” polcra, mivel a nem csak a tormakrém, de az üveges, sőt ecetes tormák nagy része is tartalmaz tejszármazékot. Így nem bízok a bolti sonkatekercsben, jöjjön hát a házi, mentes változat. Sőt, liszttípustól függően, akár paleo is lehet, mint az enyém jelen esetben, vagy simán gluténmentesen is elkészíthető rizslisztből.

SonkatekercsHozzávalók: 10 dkg kókuszzsír, 12 dkg manióka liszt, 15 dkg friss torma reszelve, kb. 2 dl víz, só, fehér bors, szerecsendió
12 szelet sonka

A kókuszzsírt felhevítem, rászórom a lisztet, alaposan elkeverem, de vigyázok ne színeződjön el. A vizet fokozatosan adagolom hozzá, állandóan keverve, hogy ne csomósodjon be. Ízlés szerint sózom, fűszerezem és a még langyos masszába (nevezhetném tejmentes besamelnek, de nem akarom a franciákat magamra haragítani 🙂 )
Amikor a tormakrém kihűlt, habzsákba töltöm, a sonkaszelet egyharmadára húzok egy csíkot és feltekerem.
Drága P-t megkértem mutassuk be a feltekerést, hát sokkal nem lesztek okosabbak a fotótól 🙂
SonkatekercsLeaszpikozni nem szoktam, nálunk gyorsan elfogy mindig 🙂

SonkatekercsSok zöldséggel tálalva vendégvárónak is megfelel és szerintem soha nem fog kimenni a divatból:)

SonkatekercsSonkatekercs

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?