Zöldségleves

zöldségleves

Ma nagyon egyszerű leszek, ahogy egyszerű volt az estebédünk is… Annyi finomság fordult meg nálunk a kedvencek közül az elmúlt napokban, hogy ma estére egy kis zöldségleves készült, amolyan hűtőrendszerező módon 🙂

Húsvét napjain a menünk elmaradhatatlan kísérője a tojásos brokkoli saláta, részben a főtt tojásokat remekül elnyeli, másrészt nagyon szeretjük már csak üde zöld színe miatt is. Viszont ebbe a salátába jellemzően a brokkoli rózsák kerülnek bele, a szárat el szoktam tenni és most például ennek a remek levesnek az alapját adták. Aztán volt még egy kis apróra kockázott pritamin paprika, egy-két árválkodó medvehagymalevél, valamint találtam két elbújni kívánó újhagymát, de ezt nem hagytam nekik, levadásztam őket is a hűtőfiók aljából… és persze zöldség, ami mindig van itthon. Ezekből készült a mi remek zöldséglevesünk és az elmúlt napok után igen jól is esett 🙂

zöldséglevesHozzávalók: 2 brokkoli törzse, 1 darabka zeller, 2 újhagyma, 2 kisebb sárgarépa, 1 gyökér, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, apróra vágott pritamin paprika és medvehagyma

Az olajon megdinszteltem az apróra vágott újhagymát, aztán hozzáadtam a zöldségeket. Néhány perc sistergés után a kockára vágott brokkoli szár is belekerült és felöntöttem 1 liter vízzel. Sóval, fehér borssal és csipet cayenne borssal ízesítettem és fedő alatt addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak. Mikor már elzártam a tűzhelyet, a forró levesbe beleszórtam az apró kockákra vágott színes pritamin paprikát és a szintén apróra vágott medvehagymát.
zöldséglevesFriss ízű, igazi tavaszi leves lett a végeredmény 🙂

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?