Paleo desszert tojás Húsvétra

Paleo desszert tojás Húsvétra

Húsvétkor roskadozik az asztal a sok finomságtól, mire a desszertig érünk az étkezésben, már nem is igazán tudjuk élvezni. Nálunk legalábbis ez volt a helyzet. Aztán évekkel ezelőtt kitaláltam egy könnyű desszertet, ami méltó befejezése a vacsorának, de nem telít el…

Ez a desszert tojás egy pillekönnyű desszert, méltó megkoronázása a vacsorának, de vendégvárónak is igazán remek. Az eredeti változatot, most “paleosítottam” így cukor és tejmentes változatban is elkészíthetjük.

Az elkészítési útmutató az eredeti receptnél megtalálható a csokitojáshoz, olvasztott paleo csokival vagy 80% feletti étcsokival készíthető, de üreges paleo csokitojások is kaphatók, azokkal talán egyszerűbb, csak ügyesen le kell vágni a tojások tetejét.

Paleo desszert tojás HúsvétraHozzávalók – töltelék: 100 g ToTu, 1 evőkanál frissen facsart citromlé, 1 evőkanál szőlőmagolaj, ízlés szerint édesítő – én 5 g porXukrot tettem bele
Házi édesítésmentes baracklekvár

A 100 g ToTu 6-8 tojás megtöltésére elegendő.
A ToTuval elkeverjük az olajat, a citromlét, majd az édesítőt. Beletöltjük a tojásokba, majd baracklekvárt adagolunk kiskanállal a közepükbe.

Paleo desszert tojás HúsvétraPaleo desszert tojás Húsvétra

Tálalásig hűtőben tároljuk!

Pin It

Vélemény, hozzászólás?