Az igazság az, hogy ez is egy “ősrégi” recept 🙂 A brokkolinak hosszú évek óta nagy rajongója vagyok és valahogy természetes volt, hogy valamilyen salátába is belekerül. Az első brokkoli saláta, amit készítettem ez volt, de azóta már van néhány újabb változat is 🙂
Ennél a saláta receptnél abból indultam ki, hogy a brokkoli és a tojás igazán jó párost alkotnak, valamint a rántott brokkoli nagyon finom majonézzel 🙂 Ugye milyen egyszerű gondolatok vezethetnek egy – egy remek recepthez? 🙂
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 5 db tojás, ízlés szerint: lila hagyma, póréhagyma vagy itt tavasz, tehát zsenge friss új hagymával is készíthető, majonéz mártás, só, csipet reszelt szerecsendió
A brokkolit sós vízben megfőzöm és amikor puha, rögtön jeges vízbe teszem, hogy szép színe maradjon. A tojásokat szintén keményre főzöm, lehűtöm. A majonéz mártást az itt leírtak szerint elkészítem és csipet szerecsendiót reszelek bele. Én sosem veszek őrölt szerecsendiót, sokkal frissebb, intenzívebb íze van, ha frissen reszelem.
A brokkolit kis rózsákra szedem, a tojást karikákra vágom, a hagymát is felkarikázom és az egészet összeforgatom a mártással.
Önálló salátaként is megállja a helyét, de nagyon jól illik sült húsok és halak mellé köretnek. Mivel közeleg a Húsvét, csendben jegyzem meg, hogy főtt sonka mellé is kiváló! 🙂