Diótorta liszt nélkül, fahéjas krémmel

Diótorta liszt nélkül, fahéjas krémmel

Születésnapot ünnepelni gyűltünk össze, igazi csajos szülinapra. De ahogy az a mai világban (sajnos) egyre megszokottabb kellett egy kis csavar a tortába, hiszen többünknek van valamilyen “nyűgje” az ételekkel. Ez a diótorta tulajdonképp paleo, tejmentes, lisztmentes, cukormentes így többféle diétába is megállja a helyét.

A recept ősrégi, nagypapám kedvenc tortája volt a diótorta, amibe akkoriban azért két evőkanál liszt is került, tehát aki nem diétázik, nyugodtan helyettesítheti a mandula lisztet normál liszttel. Ahogy a krém is készülhet mascarponéból a totukrém helyett.

Diótorta liszt nélkül, fahéjas krémmelHozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál dió, 2 evőkanál mandula liszt (vagy sima liszt), 6 evőkanál eritrit (vagy cukor), 1 citrom reszelt héja, 1 cs sütőpor
Krém: 200 g totukrém, 2 dl cocomas, 1 evőkanál fahéj, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2-3 evőkanál méz picit karamellizálva és kihűtve (aki nem diétázik sima cukrot is karamellizálhat)
Tetejére cukrozatlan kakaópor
Marcipán: 20 dkg méz, 30 dkg mandulaliszt, 1 tojásfehérje a színezéshez céklapor

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből habot vertem, ehhez adagoltam a cukrot, majd a sárgáját, majd a lisztet, sütőport, diót úgy, hogy közben folyamatosan kevertem a habverővel. Tortaformába töltöttem és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütöttem.

A krém hozzávalóit robotgéppel összekevertem és hűtőben tároltam felhasználásig.

A marcipánt előzőnap készítettem el, Anita receptje alapján, annyi különbséggel, hogy egy kávéskanál céklaport dolgoztam bele színezéknek.

Diótorta liszt nélkül, fahéjas krémmelA kihűlt piskótát ketté vágtam, megkentem a krémmel, kívülről is bevontam a maradék krémmel, a tetejét megszórtam cukrozatlan kakaóporral és a marcipánnal díszítettem. A díszítés: középen az ünnepelt, körben a barátnők nevének kezdőbetűi 🙂

Pin It

Vélemény, hozzászólás?