Parmezános ropogós – paleo

Parmezános ropogós - paleo

Olyan rég volt egy kis sós rágcsálni való, hogy most gondoltam hozok egyet. Méghozzá nem is akármilyet, hanem olyat, amit büntetlenül lehet rágcsálni, akár az esti film alatt is…

Mostanában fedeztem fel magamnak a NoCarb termékeket, amik szénhidrátmentes élményeket biztosítanak számunkra 🙂 Jelenlegi aktuális kedvencem a DaraMix, amiből nem csak édes finomságok, de bizony sós rágcsálnivaló is készülhet. A termékekről itt tájékozódhatsz bővebben, de itt is megvásárolhatod 🙂

Parmezános ropogós - paleoHozzávalók: 125 g NoCarb DaraMix, 3 tojás, 3 evőkanál parmezán, 1 teáskanál szódabikarbóna, ízlés szerint só, kb 80 g kókuszolaj

Összekevertem a száraz hozzávalókat, 2 evőkanálnyi parmezán került a tésztába. A tojást villával felvertem, belekevertem a kókuszolaj felét és hozzáadtam a száraz keverékhez. Mivel ennyi olajtól még nem állt össze, így folyamatosan adagoltam hozzá az olajat, míg gyúrható tészta lett belőle. Félretettem és pihentettem egy fél órát.
Ketté vettem, majd két sütőpapír között kinyújtottam 2-3 mm vékonyságúra és késsel rombusz alakúra vágtam. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre raktam és megszórtam kevés parmezánnal.

Parmezános ropogós - paleoElőmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem.
Legközelebb kipróbálom egy kis paradicsommal és fűszerekkel is 🙂

Parmezános ropogós - paleoParmezános ropogós - paleo

Pin It

Vélemény, hozzászólás?