Ez torta az ősz ízeinek jegyében készült és ugyan ma csodaszép napsütés van, de egy borongós napon garantáltan jó kedvre derít! Színeinél csak illata és ízei csodásabbak.
Nem szaporítom a szót, bizony megint egy sütőtökös finomság következik, most édesség formájában. Megígértem, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy kampányoljak a sütőtökért 🙂
No, de kell ennek a tortának kampány?
Hozzávalók:
17 dkg liszt, 15 dkg cukor, (plusz 2 ek a gyümölcsre) 3 tojás, 1 fél narancs leve és héja, 1 cs. sütőpor, 5 dkg durvára tört dió, 1 alma, kb 15 dkg nyers sütőtök
Nagyjából úgy készül, mint a fordított almás, de én nem csináltam karamell réteget hanem kikentem alaposan vajjal a formát, majd a cukorral összeforgatott vékony alma és tök szeletekkel kiraktam.
A tészta hozzávalóit, tojás, cukor, sütőporos liszt, narancslé dió sorrendben folyamatos keverés mellett raktam egymás után a keverő tálba, robotgéppel alaposan kikevertem és ráöntöttem a formában várakozó tökre, almára.
180 fokos előmelegített sütőben kb 50 percet sült.
A formában hűtöttem ki, utána már csak átborítom a tálra és szeletelve kínálom
Szinte ragyog! Nagyon szép! 🙂 Semmi zsiradék nem kell a tésztájába?
Köszi, tényleg ragyogott! De ebben a gyönyörű mai napsütés is benne van 🙂
Én nem raktam a tésztába zsiradékot, szerintem kellőképpen összeállt így is…