Zserbó muffin

zserbó muffin

Advent második hétvégéjén mindenféle karácsonyi illatok lengték be a konyhát, és hogy hogy nem nagyon rákívánkoztam egy kis zserbóra. Év közben is többször sütök, szeretjük. No de karácsony előtt két héttel azért már csak nem…

Ráadásul időm sem sok volt, mert vendégeket vártunk, így az egyszerűsítéshez folyamodtam… Zserbó muffint sütöttem, mindannyiunk legnagyobb megelégedésére.
Minden benne van amit a zserbóban annyira szeretünk, az omlós tészta, a lekvár és a dió krémes találkozása és a roppanós csoki a tetején.

zserbó muffinRáadásként, gyors és egyszerű!

Hozzávalók: 10 dkg porcukor (szokás szerint nád cukorból), 10 dkg vaj, 1 tojás, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1,5 dl tejszín, 10 + 5 dkg darált dió, baracklekvár
A csokimáz: 3 ek kakaópor, 3 ek cukor, 2 ek víz, 7 dkg vaj

A vajat a cukorral és a tojással jól kikevertem, aztán a lisztes keveréket (liszt, sütőpor, 10 dkg dió) folyamatos keverés közben hozzáadagoltam, ugyanígy jártam el a végén a tejszínnel.
A masszát a muffin formákba kanalaztam, úgy, hogy kb. feléig legyen egy-egy forma, majd egy kávéskanál lekvár került a formába, ezt megszórtam dióval, kb. így nézett ki:

zserbó muffinAztán a maradék tészta masszával befedtem. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsült.
Közben elkészült a csokimáz, a kakaót, vizet, cukrot egy lábaskában összefőztem, amikor a már habosodott elzártam a tűzhelyet és egy kicsit visszahűtöttem. Ekkor belekevertem a vajat, majd langyosan bevontam vele a megsült muffinokat.

zserbó muffinFrissen is, de a fotózáshoz eldugott egy darabkából ítélve másnap is nagyon finom volt 🙂

zserbó muffinzserbó muffin

Pin It

Vélemény, hozzászólás?