Kávébundás csirkecsíkok, céklás krumplipürével – VKF 54. forduló

Kávébundás csirkecsíkok, céklás krumplipürével - VKF 54. forduló

Eljött a VKF (VIGYÁZZ, KÉSZ, FŐZZ!) 54. fordulója, ahol a kávé és tea került a főszerepbe, a forduló háziasszonyának a Coffeinmentes blog írójának köszönhetően. Kávé és tea, de nem a hagyományos értelemben…

A VKF-ről itt (köszönet Alíznak, hogy összegyűjtötte mindezt! :) ) olvashattok bővebben, a jelen kiírást pedig Háziasszonyunk blogján itt találjátok.A lényeg a kávé és tea nemcsak frissítőként, gyógyitalként vagy éppen álmosság ellen hasznos, tehát nemcsak meginni lehet, hanem sok egyéb területen is használható.
Személy szerint én eddig kávét a reggeli, déli, délutáni ébresztő mellett eddig sütikbe és krémek, míg í teát a rendszeres üdítő pótló szerepe mellett egyszer csirke pácolásra használtam. De ennél a kiírásnál belém bújt a kisördög, hogy ki kéne próbálni valami újat. 🙂 Szeretem a kihívásokat, így arra gondoltam, kávébundába bújtatom a csirke mell csíkokat…

Ez lett belőle: Kávébundás csirkecsíkok, céklás krumplipürével – VKF 54. forduló

Kávébundás csirkecsíkok, céklás krumplipürével - VKF 54. fordulóHozzávalók: 1/2 csirkemell filé apró csíkokra vágva, 1 tojás, 12 dkg kukorica liszt, ásványvíz vagy szóda, 2 teáskanálnyi nescafé, só, bors, olaj a sütéshez
Krumplipüré: 50 dkg burgonya, vaj, tej, 1/2 kisebb cékla megfőzve

A csirkemell csíkokat lesóztam, borsoztam és forró olajban fehérre sütöttem. Papírtörlőre szedtem és kihűtöttem.
Kávébundás csirkecsíkok, céklás krumplipürével - VKF 54. fordulóA tojást és a kukoricalisztet elkevertem és annyi szódát adtam hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak.
Ezután adtam hozzá a nescafét, majd amikor az feloldódott a masszába, beleforgattam a csirkét.
Azért sütöttem előre meg a húst, hogy a kávés panírral már ne kelljen hosszabb ideig sütni, így biztos, hogy nem ég meg a kávé és nem keseredik meg tőle a bunda.
Alaposan átforgattam, majd forró olajban kisütöttem őket és papírtörlőre szedtem.

A krumplipüréhez a krumplit és a céklát külön megfőztem, a céklát apróra reszeltem.
A pürét szokásos módon elkészítettem, a forró főtt krumplit áttörtem vajjal és tejjel, sóval ízesítettem, majd összekevertem a reszelt céklával.

Kávébundás csirkecsíkok, céklás krumplipürével - VKF 54. fordulóA kesernyés kávés bunda remekül harmonizál a céklától édeskés pürével, de önmagában egyik sem keserű vagy édes.
Bár elsőre furán nézett párom a tányérra, végül azt mondta nagyon finom volt, csináljak ilyet máskor is, csak a barbie püré helyett találjak ki valamit, ami ízben ilyen, csak színben más 🙂 Sose nagyobb kritika ne érjen kísérletet!

Kávébundás csirkecsíkok, céklás krumplipürével - VKF 54. forduló

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?