Kutyakeksz – minőségileg biztosítja: Jamie kutya :)

Kutyakeksz - minőségileg biztosítja: Jamie kutya :)

Kedvencünknek is készíthetünk házilag jutalomfalatot, nem ördöngösség, és sokkal sokkal egészségesebb, mint a csomagolt változatok! Tehát erre is igaz, KÉSZÍTSD OTTHON!

Mint azt tudjátok, nálunk a kutya családtag, teljes joggal, no meg persze kötelességekkel is 🙂 Viszont szabályok is vannak. Például nem kap csokit, cukrozott dolgokat, stb. Tudjátok, hogy a csoki a kutyának méreg?
De sajna a kutya nasikkal sem túl rózsás a helyzet, egyszer az állatorvosunk az öreg kutyám hízékonyságával kapcsolatban felhívta a figyelmemet, hogy bizony a jutalomfalatból 2-3 szem (!) fedezi a kutya fél napra szolgáló energia szükségletét.
Viszont a jutalomfalatokra szükség van és lássuk be egy családtagot szeret kényeztetni az ember lánya. Így kezdtem el kutyakekszet sütni itthon.
Amit most mutatok, az egy természetes módon édesített változat, készülhet zöldborsóval vagy sárgarépával.

Hozzávalók: 1 pohár szódavíz, 1 pohár olaj, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, fél kiló zöldborsó pürésítve, egy-két csepp vanília kivonat, teljes kiőrlésű liszt amennyit felvesz

Keverd össze egy tálban a szódavizet, olajat, borsó pürét, szódabikarbónát és vaníliát. Adj hozzá annyi lisztet, hogy egy megfelelően kemény tésztát kapj.

Kutyakeksz - minőségileg biztosítja: Jamie kutya :)Nyújtsd ki a nyújtódeszkán, vágj különböző formákat, tedd a kekszeket egy kikent tepsibe, majd rakd a sütőbe. 180 fokon 10-15 perc alatt megsül.

 

 

Kutyakeksz - minőségileg biztosítja: Jamie kutya :)Készült belőle vékonyabb nagyobb, valamint apró kis korong alak is.
Ha megsült, terítsd szét és szárítsd meg, utána dobozold, így hetekig eláll!

Kutyakeksz - minőségileg biztosítja: Jamie kutya :)Mennyire jó? Hát kérem szépen ennyire:

Kutyakeksz - minőségileg biztosítja: Jamie kutya :)

Pin It

Vélemény, hozzászólás?