Valentin napi reggeli szendvics

szerelmes reggeli

Ez nem annyira recept, mint inkább egy kedves ötlet Valentin napra reggelire vagy vacsorára, vagy akár egy hétvégi kedves ébresztésre 🙂

Én hiszek abban, hogy apró dolgokkal kedveskedve sokkal nagyobb örömet lehet szerezni, mint évente egyszer egy-egy nagy ajándékkal. Nálunk nincsenek nagy ajándékozások semmilyen ünnepre, de vannak alkalmanként pici meglepetések, kedvességek. Ez a reggeli is egyike az ilyeneknek, de Valentin napra is bevethető 🙂

Nincs szükség hozzá másra, mint egy szív alakú kiszúróra, vagy egy kis kézügyességre, hogy egy szelet kenyér közepéből kivágjunk egy szív formát.

szerelmes reggeliEgy szelet sonkát lesütök egy serpenyőben és félre teszem. A fennmaradt zsiradékon megpirítok két szelet kenyeret, mindkét oldalán. Utána vigyázva, hogy ne folyjon szét, beleütök a serpenyőbe egy kisebb tojást és megsütöm tükörtojásnak.
Az egyik szelet kenyérre ráteszem a sonkát, rá a tükörtojást és ezt lezárom a közepén szív alakban kivágott kenyérrel a képen látható módon. Melegen tálalom.

 

Pin It

Vélemény, hozzászólás?